Vedle tréninku a regenerace je zdravá a správná strava klíčovou součástí tréninkového procesu. Není to ale pouze zdravá strava, ale také správné stravovací návyky a to nejen před sportovním výkonem, během něj, ale také po něm. Jak by tedy měl vypadat jídelníček pro sportovce? Kolikrát denně by měl sportovec jíst? A jaké množství jídla odpovídá dennímu energetickému výdeji jednotlivce? Jak vypadá optimální pitný režim?

V HDC ČR přistupujeme k výživě komplexně: od vstupní diagnostiky, přes průběžné poradenství až po zajištění potřebné výživy jako součást tréninkového procesu.

HDC Výživový koučink

Pro koho je program určený:

Tento program je vhodný pro ty sportovce, kteří se nechtějí řídit podrobným plánem, ale raději na svém jídelníčku sami zapracují. Poradíme, jak upravit jídelníček, abyste měli v každém jídle dostatek živin. Program je skvělý k pomalému a trvalému osvojení vhodných stravovacích návyků.

Cílem spolupráce je:

  • postupné odstranění chyb v jídelníčku
  • naučit se poslouchat své tělo, vybírat a zařazovat vhodné potraviny do jídelníčku
  • získat základní povědomí o nutričních informacích
  • nastavení dlouhodobé, správné a udržitelné cesty
  • nabytí zdravých návyků ve stravování

Obsah:

  • e-mailová komunikace a zodpovídání dotazů po dobu 4 týdnů
  • 3 konzultace (3×30 minut) – osobně nebo online
  • knížka o výživě
    • postup jak vytvořit zdravý plnohodnotný jídelníček
    • informace o makroživnách, vitamínech, minerálních látkách, pitný režim, suplementace
    • jak správně nakupovat, vybírat potraviny
    • jak jíst před tréninkem a po tréninku