Vedle tréninku a regenerace je zdravá a správná strava klíčovou součástí tréninkového procesu. Není to ale pouze zdravá strava, ale také správné stravovací návyky a to nejen před sportovním výkonem, během něj, ale také po něm. Jak by tedy měl vypadat jídelníček pro sportovce? Kolikrát denně by měl sportovec jíst? A jaké množství jídla odpovídá dennímu energetickému výdeji jednotlivce? Jak vypadá optimální pitný režim?
V HDC ČR přistupujeme k výživě komplexně: od vstupní diagnostiky, přes průběžné poradenství až po zajištění potřebné výživy jako součást tréninkového procesu.
HDC Výživový koučink
Pro koho je program určený:
Tento program je vhodný pro ty sportovce, kteří se nechtějí řídit podrobným plánem, ale raději na svém jídelníčku sami zapracují. Poradíme, jak upravit jídelníček, abyste měli v každém jídle dostatek živin. Program je skvělý k pomalému a trvalému osvojení vhodných stravovacích návyků.
Cílem spolupráce je:
- postupné odstranění chyb v jídelníčku
- naučit se poslouchat své tělo, vybírat a zařazovat vhodné potraviny do jídelníčku
- získat základní povědomí o nutričních informacích
- nastavení dlouhodobé, správné a udržitelné cesty
- nabytí zdravých návyků ve stravování
Obsah:
- e-mailová komunikace a zodpovídání dotazů po dobu 4 týdnů
- 3 konzultace (3×30 minut) – osobně nebo online
- knížka o výživě
- postup jak vytvořit zdravý plnohodnotný jídelníček
- informace o makroživnách, vitamínech, minerálních látkách, pitný režim, suplementace
- jak správně nakupovat, vybírat potraviny
- jak jíst před tréninkem a po tréninku